Tuesday, 3 April 2012

busana muslimah from BUTIK MAMA

salam,

ada sesiapa yang berminat untuk mencari busana muslimah (jubah/blaus/tudung/skrit/seluar) boleh lah singgah2 di http://www.butikmama2u.com/butik/index.php
cuci-cuci mata dan kalu ada yang berkenan, jangan segan2 mesej noly no. kod dan hantar di 010-2678670.
nanti noly upload foto stok yang ada pada noly ye...
singgah tau jgn x singgah...

Thursday, 1 December 2011

setelah sekian lama...

salam,
hehehehehe, lama tul kn x update blog. tu la, dl hangat2 taik ayam nk buat blog, pas tu asyik dok melayan mukabuku jer, huhuhuhu.....
cik ain la ni kn, tb2 tny psl blog, dh kena update plak.... baiklah, insyaAllah, pas ni kite main blog plak ye (tah ade masa ke x kn, huhuhuhu..)....
esok ade kursus kat morib, nk kena tinggal irfan ngan arissa ngan daddy selama 3 hari. tp daddy pn dh ade plan dh nk bawa anak2 g frim, mandi2, jln2 dlm hutan ngan g melawat sahabat karib hj zaihan ngan kak ina. x pe la, g la abg, sian ank2 lama dh x enjoy. nnt kite lawan amik gambar masuk dalam blog plak ye (cop!! camera mummy bawak yer), hehehehehe...
next week sambung kursus lg, tp ni kursus saje ngade2 nk isi masa opis yang kosong, kursus pengurusan stress, hahahaahha... w/pun x rasa stress lg sejak sambung keja ni kn, tp kire ok la utk panduan ms hadapan, hehehehe...
ok daaa... nanti2 plak sambung cite....

Wednesday, 17 February 2010

emm, jom main masak2..

smlm pkl 8 dok uli tepung wat karipap ngan irfan. kali ni try karipap kentang, tgh menggentel tepi karipap tu daddy dia terjah, 'waa mummy, dh cantik 'bunga' karipap tu..'. hehehehe, ye la, dh sll buat kn, bak kata omputih, practice makes perfect gitu... so, pg ni goreng la 6 bijik. fuhh, kenyang la plak mkn 2 bijik pn sbb sj buat bsr sikit (ade gak malasnye tu!! nk cpt hbs, huhuhu...). nmpk gaya tghr kang pn bedal karipap gak, hahaha...
tghr masak telur kurma (utk ank bujang sorang ni ha), daging bakar (yg diperap 2 hari dh..) utk daddy nye (suke sungguh mkn daging!!). nasik hujan panas ada lg dlm periuk tu ha... daging tu aku perap ngan resepi baru, emmm sedap gak lg pn perap lama mmg la terasa... smlm pn aku try bakar aym tandoori guna resepi baru gak, perap 2 hari, mmg sedappp!!! so kalu rajin mencuba tu, tau la mcmn nk buat the best lg kn... stok aym tandoori n daging ade lg dlm peti ais, biar mkn smp jemu!!
gambar?? emm, x sempat amik la, nnt2 pas ni aku try amik gambar yer...
hati tu teringin nk buat desert, tp tu la, kang aku buat, aku gak yg kena hbs kn, abg x suke sgt mkn desert, kalu kek coklat tu leh la jugak, tp aku plak dh jemu. dlm bln ni jer, dh 2 kali buat, tu ade lg stok kek coklat basah tu...
sblm ni aku dh pernah buat tiramitsu, itu pn last year dh sll buat, smp skrg terasa2 lg, emmm ntah bl la plak nk timbul rs teringin nk mkn tu, huhuhuhu... (tp resepi tiramitsu tu mmg sedappp, tq kak gee bg resepi).
last month aku buat agar2 cendol, hahahahahahahaha 1st time buat, rupa tu ade tp rs dia mmg aku x berkenan sbb terlebih letak perasa pandan!!!! maunye 2 mgg aku n ayh dia bedal agar2 tu. itu la antara sbb2 aku malas nk buat kuih2 ni, kalu x berapa jd tu, frust giler rs, huhuhuhu...
pernah gak aku buat badak berendam, sudahnye jd buah melaka yg inti kelapanye digaul bersama, hahahahahaha... cuba bayangkn mcmn leh jd gitu??? adehhhh!! mmg tgn ni susah aarr nk buat kuih muih traditional niii.. harapkn kuih seri muka, kuih bakar, puding roti jer yg aku reti. ms 1st year smp edinburgh dl, ade la pernah terasa nk mkn bengkang ubi kayu, buat la sikit jer, nasib baik jd tp yg kelakar nye, jenuh nk sagat ubi kayu tu. ayh dia la yg tlg sagat kn, dgn ?????, biarla rahsia!! hahahahahahahaha... ms tu mmg tobat x nk buat dh bengkang ubi kalu x dak penyagat. so far x la rs nk mkn lg dh...
pas ni nk try masak ape plak ek?? emmm, nk buat satay la nnt, bhn2 dh ade tu.. bl nk wat? yg pastu nye bkn mgg ni, next week ok... irfan suke satay.

Tuesday, 16 February 2010

Disneyland n Effel Tower, Paris (15-17 Jan. 2010)

1st year di bumi Edinburgh

salam perkenalan

Salam,
Entah nape tiba2 rasa nk buat blog jugak!! So, kena lh rajin2 kn diri utk menulis plak pas ni.
Ini adalah 'my happy family'...


video